Istoria Imnului României

Ieri 21.11.2022, școala noastră a fost gazda unor frumoase și creative ateliere organizate de reprezentanții Muzeul ”Casa Mureșenilor” din Brașov și anume: domnul Ovidiu Savu – șef serviciu istorie și literatură și doamnele muzeograf, Bianca Micu și Marinela Barna. Doamnele muzeograf, au pregătit pentru elevii clasei pregătitoare ateliere de scriere cu penița a literei ”A”, pentru cei din clasa a IV-a reproducerea vestimentației secolului XIX cu materiale accesibile elevilor, iar elevii clasei a V-a au realizat împreună cu domnul Ovidiu Savu modelaj în lut. La finalul activităților a luat cuvântul domnul primar Stoica Nicolae, care le-a reamintit elevilor însemnătatea celor trei simboluri ale României: stema, drapelul și imnul și bineînțeles importanța zilei de 1 Decembrie – Ziua României. Domnul Ovidiu Savu a prezentat o scurtă istorie a Imnului României și importanța acestuia pentru patriotismul românilor, expoziția de pe holul școlii, iar la final a oferit domnului primar Stoica Nicolae o casetă muzicală ce cântă Imnul României iar doamnei director Stoica Cătălina un clopoțel.
Frumoasa expoziție cu Istoria Imnului României instalată pe holul școlii poate fi vizitată de doritori, până la sfârșitul lunii ianuarie 2023. În concluzie, au fost momente magice, de creativitate, bucurie și patriotism, momente ce ne pregătesc pentru ziua de 1 Decembrie – Ziua României, sărbătoare simbol a libertății obținute prin jertfa strămoșilor noștri. Mulțumim organizatorilor acestor ateliere deosebite și sperăm la numeroase colaborării viitoare !

Mesagerul Covasna https://mesageruldecovasna.ro/expozitia-pentru-o-istorie-a-imnului-national-la-scoala-gimnaziala-nicolae-russu-din-sita-buzaului-astazi/?fbclid=IwAR1ZZDJzZjeHKss0RW-S37yUwtCFoYqi5AqeG0f_cP1ZMTJMurR4Zff2XEE

Închide meniul