Și în acest an școlar 2022-2023 continuă after-school de la Școala Gimnazială din Bobocea, comuna Sita Buzăului. Cinci grupe de elevi rămân la școală după programul de cursuri obișnuit, timp de două ore, pentru a înțelege mai bine materia predată la limba și literatura română și matematică. Cei mici primesc și o masă caldă iar costurile sunt acoperite de Fundația „Nouă ne pasă”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, coordonatoarea programului, Otilia Buzea.
„Suntem în al doilea an de after-school, începem din 20 septembrie în funcție de organizarea fiecărei școli și continuăm cu aceeași școală, cu aceiași elevi, care au ajuns în următorul an școlar, dar s-a mai acceptat o grupă. Deci a intrat o nouă grupă în program, elevi de clasa a III-a, care vor face after-school până în clasa a VIII-a”, ne-a spus Otilia Buzea. Programul este benefic și pentru că o grupă este formată din patru, maximum cinci copii, deci profesorilor le este mai ușor să observe nevoile fiecărui elev.
„Au fost înscriși 18, acum am mai adăugat o grupă de patru copii. În grupa de clasa a VII-a sunt cinci copii, în rest sunt grupe de câte patru. Se păstrează aceeași idee ca la școală, dar vii cu activități mai relaxante, mult mai eficiente pentru nivelul lor de înțelegere. Sunt copii care au o nevoie de mai mult ajutor de la profesor și, fiind grupe mici, de patru, cinci copii, atunci este acea învățare din aproape. Adică îl vezi pe fiecare cum evoluează și poți să te ocupi de fiecare în parte, și asta este bine, nu mergi doar în învățământ de masă. Copiii au nevoi diferite, iar omul la catedră este unul singur”, a explicat Otilia Buzea, care este și directoare adjunctă la Școala Gimnazială „Nicolae Russu”, din Sita Buzăului.

„Toate costurile sunt acoperite de „Nouă ne pasă”. Se asigură și masa, care trebuie să fie caldă, atât felul doi, cât și desertul. Limita este de 15 lei per copil și se acoperă o masă consistentă de felul doi și desert în 15 lei. Ei mai asigură și plata cadrelor didactice. M-am bucurat că anul trecut ne-au dat 30 de lei și pentru rechizite, în sensul că am putut să le luăm copiilor un caiet, un stilou, o trusă geometrică pentru matematică. Noi le avem, le păstrăm la școală, pentru că nu mergem foarte mult pe ideea de teme pentru acasă. Important este să înțeleagă aici, pe moment, lucrurile și să le placă la școală”, ne-a detaliat coordonatoarea programului.
Proiectul este cu atât mai important cu cât beneficiarii acestuia, elevii, sunt copii din medii dezavantajate, ai căror părinți nu și-ar permite, din punct de vedere financiar, să îi ducă la meditații.
Observatorul de Covasna https://covasnamedia.ro/educatie-actualitate/peste-20-de-copii-continua-programul-de-after-school-la-bobocea?fbclid=IwAR2AJzu5uPZrqe0C-7hdmLvk-RftQK5F3paICmF9S4qcKUc8QNCu03r9_WQ