Tabăra de vară – „Clubul Meseriilor Rurale” din Sita Buzăului

O tabără de vară pe tema meseriilor rurale are loc în săptămâna 8 – 12 august a.c. la Sita Buzăului. Sunt implicați 30 de copii din comună, din clasele a III-a și a IV-a. Activitățile sunt coordonate de învățătoarele Laura Mitrofan și Simona-Gheorghița Darie, printr-un program dezvoltat de Fundația „Noi Orizonturi”. 

Prof. înv. primar Mitrofan Laura și Darie Gheorghița Simona au inițiat proiectul, din echipa de implementare făcând parte și fac parte și doamnele Mitrofan Cristina, Banciu Mihaela, Todor Ileana, Popescu Amelia.
În cele cinci zile de tabără să ne familiarizăm cu meserii/ocupații specifice zonei noastre. Am optat pentru tematica «Preparator de produse locale». Copiii vor învăța că sunt multe posibilități de a-ți câștiga existența și în mediul rural, vor învăța să valorifice resursele bogate ale zonei noastre (în multe gospodării se cresc vaci și oi, zona e bogată în fructe de pădure și pomi fructiferi). Prin activitățile organizate încercăm să deschidem o perspectivă de exploatare a resurselor locale în vederea dezvoltării sustenabile a comunității, zona fiind ofertantă pentru agroturism.

Tabăra face parte din programul național „Clubul Meseriilor Rurale”, dezvoltat de Fundația „Noi Orizonturi”. Acesta se adresează elevilor din mediul rural cu scopul de a da relevanță învățării, de a crește aprecierea față de comunitate și față de ei înșiși, de a îi pregăti pe copii pentru un viitor durabil, chiar la ei în sat. 

Observatorul de Covasna https://covasnamedia.ro/social/tabara-clubul-meseriilor-rurale-in-derulare-la-sita-buzaului?fbclid=IwAR0ppMpIwg_-NKfSg4GFa0tTQdLf8wdyvhrGys6ICyJ9SBqShWP2Aw8r-7k

Închide meniul