Valul After School pentru școlile din Sita, continuă și în anul școlar 2022-2023

Și în acest an școlar 2022 – 2023, comuna Sita Buzăului oferă unui număr de 90 de copii acces la programe After School, derulate în patru unități de învățământ: Școala „Nicolae Russu”, Grădinița cu Program Normal Nr. 1 Sita Buzăului, Școala Nr. 2 (Ciumernic) și Școala din Zăbrătău. Cu finanțare de la Primărie și Consiliul Local, pentru plata orelor suplimentare ale cadrelor didactice, și cu sprijinul părinților, care au fost de acord să acopere costurile pentru masa caldă a zilei, copiii, din ciclul primar și preșcolar fac teme și activități educative după-amiaza la școală. 

Primii pași în cadrul acestui program au fost făcuți în martie 2021. De atunci și până în prezent, la nivelul Centrului Financiar „Nicolae Russu” funcționează „After School” pentru două grupe de preșcolari de la Grădinița cu Program Normal (GPN) Nr. 1, și patru grupe de elevi de la ciclul primar din Școala Gimnazială „Nicolae Russu”, Școala Gimnazială Nr. 2 Sita Buzăului și Școala Gimnazială Zăbrătău , în total, aici sunt 90 de elevi beneficiari, câte 15 în fiecare grupă.
Proiectul a fost inițiat la solicitarea părinților și luând în considerare prioritățile educației  identificate la nivelul comunei și anume, reducerea abandonului școlar, creșterea incluziunii școlare și îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.  Ofertele de programe,  Proiectul „Şcoală după şcoală” pentru ciclul primar și „Grădinița a doua casă”  pentru preșcolarii de la G.P.N. Nr. 1 au fost implementate prin intermediul Asociației părinților și a cadrelor didactice din Sita Buzăului – Pro Comunitate și cu sprijinul Consiliului Local al Comunei Sita Buzăului.  Se desfășoară de luni până vineri, de la ora 12 la 16, iar elevii servesc o masă caldă și vor desfășura activități diverse ca, îmbunătățirea competențelor sociale și de toleranță față de ceilalți elevi, dezvoltarea creativității și descoperirea aptitudinilor prin activități artistice, sportive și creșterea performanțelor educaționale prin organizarea de activități de învățare diferențiate”, ne-au explicat coordonatorii programului.
Demersul a fost finanțat, pentru acest an școlar cu 96.000 de lei din bugetul local. 

Din echipa de proiect fac parte: primarul Nicolae Stoica, prof. Cătălina Stoica, președinta Asociației părinților și a cadrelor didactice din Sita Buzăului, Florina Giuglea (coordonatori ai programului), dar și prof. înv. preșcolar Ioana Florea, Suciu Maria, Hosu Maria și Bobeș Raluca , prof. Otilia Buzea, prof. înv. primar: Livia Moldovan, Gilia Stroie, Bobeș Raluca Bularca-Mariș, Laura Mitrofan.  Raluca Mircea, Aura Mircea, Bianca Bocârnea și Neagoe Cristina.

Ne dorim ca în viitor acest parteneriat benefic dintre școală – comunitate – Consiliu Local să continue și să implementeze cât mai multe proiecte deosebite pentru locuitorii comunei”, ne-a mai spus directoarea Școlii Gimnaziale „Nicolae Russu”, Cătălina Stoica.  

Elevii au fost selectați în funcție de mai multe criterii. Principala a fost să fie înscriși la una dintre școlile din comuna Sita Buzăului. S-au mai calificat copii cu părinte unic, cei din familiile cu mai mulți copii, în care ambii părinți lucrează, dar și cazurile sociale
(copii aflați sub tutela altor persoane conform legii, copiii în plasament familial, copii adoptați), dar și copii cu părinți plecați la muncă în străinătate (ambii părinți/ un părinte). 

Observatorul de Covasna https://covasnamedia.ro/stirea-zilei/valul-after-school-la-sita-buzaului-o-alternativa-viabila-pentru-copii-si-parinti

|

Închide meniul